Borbeni bh. ragbisti savladali Norvešku sa nevjerovatnih 43:0

tačno.net
Autor/ica 19.4.2014. u 15:55

Borbeni bh. ragbisti savladali Norvešku sa nevjerovatnih 43:0

Ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je, u okviru Evropskog prvenstva divizije 2D, na stadionu Kamberovića Polje u Zenici rezultatom 43:0 savladala selekciju Norveške.

Naša reprezentacija utakmicu je otvorila dobro, te u prvom poluvremenu gostima nisu dali priliku niti za jedan poen. Na pauzu su otišli pri rezultatu 22:0, a u drugom poluvremenu slična igra kao i na samom početku utakmice rezultirala je sa preko 20 postignutih poena, a na kraju su slavili rezultatom 43:0.

U prvoj utakmici između Norveške i Bosne i Hercegovine, koja je odigrana 3. novembra 2012. godine u Bergeni, naši ragbisti bili su poraženi rezultatom 11:9.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine igrali su: Senad Turčinović, Mirsad Fetić, Zeid Stanković, Adis Bašić, Danijel Keserović, Edin Pojskić, Armin Kavazović, Vedran Izić, Kenan Uzunović, Dženan Durgut, Damir Jovanović, Emir Čerim, Armin Zadić, Samed Smajlović, Armin Vehabović, Melvin Baručija, Sabahudin Subašić, Haris Oruč, Adnan Hamzić, Fadil Spahić, Zijad Ajkunić, Krešimir Marković te Nejro Ahmić.

Narednu utakmicu naša reprezentacija igra krajem maja u Finskoj.

Nakon sedmog kola grupe D reprezentacija BiH nalazi se u vodstvu na prvenstvenoj tabeli.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 19.4.2014. u 15:55