Džeko fenomenalno asistirao Zabaleti za osminu finala

tačno.net
Autor/ica 26.1.2013. u 16:29

Džeko fenomenalno asistirao Zabaleti za osminu finala

 

Fudbaleri Manchester Cityja savladali su Stoke City sa 1:0 u okviru četvrtog kola engleskog FA Kupa, golom Pabla Zablete u 85. minuti, na asistenciju našeg Edina Džeke…

 

Susret se igrao na Britannia stadionu, a treba istaći da je Edin Džeko, bh. reprezentativac, igrao od prve minute u redovima gostujuće momčadi, dok je Tony Pulis odlučio odmoriti našeg Asmira Begovića na drugoj strani, tako da je na golu Lončara stajao Thomas Sorensen.

Već u prvih dvadesetak sekundi utakmcie zaprijetio je Džeko, izborio korner, nakon kojega je pokušao i David Silva, ali bezuspješno. U osmoj minuti je zaprijetio Carlos Tevez. Šutirao ej Argentinac iskosa sa desne strane, no danski golman dobro je reagovao, poslavši loptu u korner. Nakon početnog pritiska gostiju sa Etihada, oslobodili su se domaći.

Igrala se 28. minuta kada je Ryan Shawcross savladao Costela Pantilimona, no pomoćnik Howarda Webba dosudio je nedozvoljenu poziciju. Bilo je do odlaska na odmor nekoliko poluprilika sa obje strane, ali bez većih opasnosti. U nastavku je Roberto Mancini odlučio hrabro igrati, pa je u igru umjesto Aleksandra Kolarova uveo Sergija Aguera, tako da su Tevez, Džeko i Aguero zajedno pokušali u napadu napraviti nešto više.

U 85. minuti Džeko je asistirao Pablu Zabaleti, koji je pogodio za prolazak Cityja u osminu finala najstarijeg takmičenja na svijetu.

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 26.1.2013. u 16:29