Ludnica u Beogradu: Cibona u Euroligi!

tačno.net
Autor/ica 25.4.2014. u 08:03

Ludnica u Beogradu: Cibona u Euroligi!

Triler u Beogradu!  U nevjerojatnoj, zaista rijetko viđenoj završnici Cibona je sa 75:70 (15:21, 12:17, 18:23, 25:14) šokirala velikog favorita i domaćina Crvenu Zvezdu u polufinalu Final foura ABA lige te tako izborila finale i što je najvažnije, osigurala je nastup u Euroligi sljedeće sezone.

Dramu okončao fantastični Jarel Blassingame

U dramatičnoj završnici, Cibona je uspjela sačuvati prednost koju je imala kroz čitav susret, a koja je u nekim trenucima treće četvrtine iznosila i 19 poena prednosti i smirenošću najboljeg igrača susreta Jarela Blassingamea ipak nekako uspjela pobijediti domaćina koji se u posljednjoj minuti približio na samo jedan poen zaostatka.

Ipak, bez obzira na dramu koja se odigrala u beogradskoj Kombank Areni, momčad Slavena Rimca u potpunosti je zaslužila pobjedu jer je od samog početka znala što hoće i posve je nadigrala favoriziranog domaćina koji je podlegao pritisku.

Početak utakmice je bio očekivano nervozan i obje momčadi su u uvodnim minutama teško dolazile do koša. Ipak, nakon Zvezdinih početnih 5:2, Cibona koševima Šarića i Jagodića Kuridže odlazi na 11:5.

Sjajna Cibona je na krilima Šarića i Blassingamea 30 minuta gazila domaćina

Od tog trenutka dirigentsku palicu Vukova preuzeo je fantastični Jarel Blassingame koji je u kooperaciji sa sjajnim Dariom Šarićem posve uništavao Zvezdinu obranu. Samo je Amerikanac imao više asistencija nego cijela momčad Zvezde u prvom poluvremenu.

Što se tiče Šarića, on je pokazao i dokazao zašto je proglašen za najboljeg igrača ABA lige. Na trenutke je njegova igra podsjećala na košarku koja se igra na NBA parketima. Skakao je, zabijao, asistirao, a potez iz treće četvrtine, kad je uhvatio loptu pod svojim košem te ju sam preveo preko cijelog terena i položio, bez konkurencije je play of the day.

Od raja pa do pakla i natrag: Cibona je nakon tri godine ponovo u Euroligi

Ipak, nakon velikih 19 razlike  pri kraju treće  četvrtine, u momčad Slavena Rimca se uvukla nervoza, zapravo, bolje rečeno strah od pobjede i zaredali su sa pogreškama koje je domaćin polako koristio i uveo meč u dramatičnu završnicu.

Ipak, Cibosi su pokazali karakter, Blassingame da je najbolji stranac u Ciboni još od Alana Andersona i Cibona je ponovo, nakon pune tri godine tamo gdje joj je po svemu i mjesto – u Euroligi.

Kod Cibone su najbolji bili Blassingame s 28 koševa i čak devet asistencija što je novi rekord Final foura ABA lige te Dario Šarić sa 21 poenom, 15 skokova i 6 asistencija, dok je daleko najbolji igrač kod Crvene Zvezde bio Jaka Blažić sa 25 poena.
Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 25.4.2014. u 08:03