Nogometaš Mladosti iz Velike Obarske uhapšen zbog oružanih pljački

tačno.net
Autor/ica 18.12.2013. u 09:23

Nogometaš Mladosti iz Velike Obarske uhapšen zbog oružanih pljački

Nogometaš bh. premijerligaša Mladosti iz Velike Obarske Vlado Marković (29) te dvojica njegovih sugrađana iz Ugljevika, uhapšeni su zbog više oružanih pljački na području Bijeljine.

Osim Markovića, inače i bivšeg fudbalera banjalučkog Borca, uhapšeni su još Velibor Zejak (23) i Goran Petrović (21), pišu Nezavisne novine. Marković i saučesnici su uhapšeni nedugo nakon oružane pljačke firme “Zim-Trade” d.o.o. u Ljeljenči, kod Bijeljine, u nedjelju uvečer.

Policija je dojavu o oružanoj pljački u Ljeljenči primila oko 23 sata, nakon čega je uslijedila istraga, koja je rezultirala brzim hapšenjem razbojnika. Poslije uviđaja utvrđeno je da su tada nepoznati razbojnici, maskirani fantomkama i naoružani pištoljima, upali u firmu i od radnika oteli novac u ukupnom iznosu 2.600 KM.

Aleksandra Simojlović, portparol CJB Bijeljina, uz navođenje inicijala osumnjičenih, objasnila je da su tokom kriminalističke obrade Marković i saučesnici u potpunosti priznali oružanu pljačku firme u Ljeljenči, ali i oružanu pljačku kladionice “Bet live” i lokala “Olimp”, izvršene 11. septembra ove godine u Bijeljini. Iz kladionice “Bet live” ukradeno je oko 1.400 KM pazara. Simojlović je dodala da je nakon hapšenja trojice razbojnika izvršen pretres objekata u kojima su oni boravili.

Tokom pretresa kod osumnjičenih su pronađeni dio ukradenog novca i dva gasna pištolja. Nakon kriminalističke obrade Marković i saučesnici su sprovedeni kod dežurnog tužioca u Okružnom tužilaštvu Bijeljina na saslušanje. Danka Prodanović, portparol Tužilaštva, izjavila je da je zatraženo određivanje jednomjesečnog pritvora za osumnjičene zbog bojazni da će boravkom na slobodi utjecati na svjedoke i ometati istragu, te što bi puštanje na slobodu osumnjičenih moglo uznemiriti javnost.

Marković je u aprilu ove godine, dok je nastupao za Fudbalski klub Čelik iz Zenice, uhvaćen i u jednom noćnom klubu u Zenici tokom akcije specijalaca FUP-a. Specijalci su upali u noćni klubu s ciljem hapšenja organizovane kriminalne grupe koja se bavila rasturanjem narkotika, a u klubu su zatekli Markovića i njegovog tadašnjeg saigrača Zorana Brkovića.

Ova dvojica nogometaša su i mjesec dana prije incidenta u noćnom klubu suspendovana zbog discipline, a izlazak u noćni klub bio je ujedno i kap koja je prelila čašu. Vlado Jagodić, tadašnji trener Čelika, izjavio je nakon svega da su Marković i Brković umjesto uzornog ponašanja s obzirom na to da se nalaze na platnoj listi, donijeli Čeliku veliku bruku.

Marković je dosad nastupao za makedonsku Pobedu iz Prilepa, zatim OFK Beograd, Borac iz Banjaluke, Slaviju iz Istočnog Sarajeva, albanske klubove Skenderbeu Korce, Teutta Durres, mađarsku Peć i trenutno je u Mladosti iz Velike Obarske.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 18.12.2013. u 09:23