Platini još uvijek želi zimsko SP u Kataru

Autor/ica 25.9.2012. u 20:56

Platini još uvijek želi zimsko SP u Kataru

 

Predsjednik Evropske nogometne asocijacije (UEFA) Michel Platini ponovio je danas da bi bilo dobro da se Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru održi tokom zime.
 
To bi značilo da sve evropske lige, a pogotovo one najjače, moraju da uvedu zimske pauze na polovini sezone.

“Nadam se da će taj Mundijal biti održan u zimu. Moramo da idemo u Katar u ono doba kada to bude svima odgovoralo. Važno je da se zapitamo šta je bitno za navijače”, kazao je Platini engleskim medijima.

Prvi čovjek evropskog nogometa dodao je da ima dovoljno vremena za razradu ideje o “zimskom Mundijalu”.

“Valjda za deset godina možemo da smislimo kako da napravimo jednomjesečnu pauzu tokom sezone. To ne može da bude januar zbog zimskih Olimpijskih igara, ali može od novembra do decembra. To bi samo značilo da se sezona ne završava u maju nego u junu. Ne zaboravimo da se radi o Mundijalu, najvažnijem svjetskom takmičenju”, naglasio je Platini.

On je rekao i da je glasao da Katar dobije organizaciju SP jer je bilo vrijeme da jedna zemlja iz tog dijela svijeta bude domaćin svjetske smotre nogometa.

Platini je demantirao i da je bivši predsjednik Francuske Nicolas Sarkozy tražio od njega da svoje povjerenje ukaže katarskoj kandidaturi.

“Jedina istina je da sam jednom bio na večeri kod tadašnjeg predsjednika, a gost je bio i premijer Katara. Nikada Sarkozy nije tražio od mene da glasam za Katar, svi su znali da ne mogu da utiču na izbor koji ću napraviti”, zaključio je Platini.

Autor/ica 25.9.2012. u 20:56