Hermedin Zornić i Slaven Zeljko se terete za nezakonito zapošljavanje 15 osoba u Operator-Terminali Federacije

U akciji FUP-a jutros se vrše pretresi poslovne zgrade Operator-Terminal Federacije u Vlakovu kod Sarajeva. Pod istragom Tužilaštva KS su direktor Hermedin Zornić i član Uprave Slaven Zeljko.

Hermedin Zornić i Slaven Zeljko

Oni sumnjiče se za nezakonito zapošljavanje najmanje 15 osoba u Operator-Terminali Federacije.

Zornić i Zeljko se terete da su u javno preduzeće zapošljavali bez raspisivanja javnog konkursa, mimo svih procedura. Većina uposlenih nisu ispunjavali uslove za radna mjesta na koja su raspoređeni.

Slaven Zeljko je inače i predsjednik Gradskog odbora HDZ Mostar. Hermedin Zornić je član SDA.

Privredno društvo “Operator – Terminali Federacije” d.o.o. Sarajevo, je osnovano Odlukom Vlade Federacije BiH 2003. godine sa osnovnom namjenom skladištenja nafte i naftnih derivata. U 100% su vlasništvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Naknadnim odlukama Vlade FBiH, Društvu je na korištenje i raspolaganje dodijeljena imovina Energopetrola d.d., koja je izuzeta iz procesa dokapitalizacije od strane INA/MOL d.d.

To je terminal u Luci Ploče, kontinentalni terminali u Živinicama kod Tuzle, Blažuju kod Sarajeva, Mostar i Bihać, a dodijeljena je na korištenje i imovina tzv. vojnih terminala Misoča-Ilijaš, Pajtov han-Vareš, Pokoj-Bihać, Dretelj-Čapljina i Raštani – Mostar.
Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Klix.ba

Klix.ba

VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI