Eksplozija u metrou u Minsku, najmanje sedam poginulih, više desetina ranjenih (VIDEO)

Smatra se da eksplozija ima veze s političkim napetostima u Bjelorusiji, gdje su krajem decembra uhapšene mnogobrojne pristalice opozicije nakon što je ponovo izabran predsjednik Aleksandar Lukašenko, koji već 16 godina željeznom rukom vodi ovu bivšu sovjetsku republiku

U eksploziji neutvrđenog porijekla koja se u ponedjeljak navečer dogodila u metrou u Minsku, u blizini predsjedničke palače u centru grada, bilo je mrtvih i ranjenih, javila je bjeloruska agencija Belta.

Najmanje je sedam mrtvih, dok je pedesetak osoba ozlijeđeno u eksploziji koja se dogodila u 14.55 sati po evropskom vremenu, izjavio je jedan očevidac.

Crni dim je izlazio iz stanice metroa Oktiabrskaja, a putnici su bježali s tog mjesta krvavih lica, neki s poderanom odjećom, izjavili su očevici.

Na mjesto eksplozije je stiglo desetak varogasnih vozila i desetak ambulantnih kola.

Smatra se da eksplozija ima veze s političkim napetostima u Bjelorusiji, gdje su krajem decembra uhapšene mnogobrojne pristalice opozicije nakon što je ponovo izabran predsjednik Aleksandar Lukašenko, koji već 16 godina željeznom rukom vodi ovu bivšu sovjetsku republiku.

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI