Promovisana knjige „Izvodili smo bijesne gliste na raspustu“ najmlađe autorice Farah Trešnjo

Uz dječiji smijeh i kratki performans na Međunarodnom sajmu knjige u Sarajevu, 18. aprila, održana je promocija dječije knjige „Izvodili smo bijesne gliste na raspustu” najmlađe autorice sajma, učenice Farah Trešnjo.

Foto: Denis Štrbo

Na samoj promociji knjige glavni likovi iz njene knjige, njeni prijatelji i prijateljice, čitali su dijelove priča i tako se prisjetili svog druženja i različitih igara koje su tokom raspusta igrali.

Farah je u ovoj knjizi kroz kratke priče opisala svoj raspust i igru sa svojim drugarima. Farah je istakla kako je oduvijek htjela da napiše knjigu, ali da ranije nije imala ideju, ali da se prije raspusta odlučila da svoj odmor učini nezaboravnim jer je htjela da stekne prave prijatelje i neraskidiva prijateljstva.

„Htjela sam to da podijelim s ostalom djecom i da i oni izađu u park i da isto tako steknu nezaboravna prijateljstva i nezaboravni raspust. I zato sam napisala knjigu, da djecu potaknem da izađu iz kuće.“

Naziv knjige „Izvodili smo bijesne gliste na raspustu“ inspirisan je, kako i sama Farah navodi, stvarnim događajima.

„Naslov je trebao da bude ‘Zaboravljene igre’, ali to ne bi bilo privlačno te smo onda moja mama i ja razgovarale i došle smo na ideju, jer smo izvodile bjesne gliste na raspustu, da damo taj naziv.“

Foto: Denis Štrbo

Foto: OSIS.EDU.BA

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI