Ranko Ostojić:Popis stanovništva je lažan, HDZ ga radi zbog lažnih birača

Svatko može prijaviti koga hoće. Pokušajte i sami kada vam dođe popisvač

U Metković je popisivač došao s knjižicom u kojoj je bio popis birača i njihovih fiktivnih adresa, u Pločama je samo na jednoj adresi popisano 25 ljudi, a slične primjere imamo u Vrgorcu i Imotskom. U Hrvatskoj se upravio provodi lažni popis stanovništva kako bi se uskladio s lažnim popisom birača! – tvrde to saborski zastupnici SDP-a Ranko Ostojić i Arsen Bauk te Rade Bobanac, predsjednik vrgoračkog SDP-a.

 Popisivači hodaju s tekama u kojima su imena lažnih birača i u kućama u kojima su prijavljeni savjetuju ljude da i njih prijave iako znaju da su oni lažni stanovnici – tvrdi Bobanac i anjavljuje demografski bum u pograničnim zonama kada se popis objavi.

Vrgorac je, primjerice, prije 10 godina imao 5400 punoljetnih osoba, a na izborima prije šest mjeseci bilo je 7120 birača. Arsen Bauk smatra kako je HDZ lažni popis pripremao jer su popisivači educirani i opskrbljeni podacima i on će biti podloga za prekjrajanje izbornih jedinica.

Tražimo očitovanje Državnog zavoda za statistiku jesu li oni dali naputak da se popisuju ljudi koji nisu stanovnici Hrvatske – rekao je Bauk.

Svatko može prijaviti koga hoće. Pokušajte i sami kada vam dođe popisvač – pozvao je Ranko Ostojić i zaključio kako ćemo potrošiti 200 milijuna kuna za lažni popis. 

Riječ je o predizbornom inženjeringu vladajuće koalicije u kojoj najviše koristi imaju HDZ i SDSS, braća po prijevari – kaže Ostojić.

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI