Završna ceremonija dodjele diploma petoj generaciji polaznika Akademije za mlade lidere u civilnom društvu

Fondacija Schüler Helfen Leben/Učenici pomažu život već osmu godinu zaredom organizira program Akademije za mlade lidere u civilnom društvu. Prve četiri generacije su pohađale jednogodišnji program za mlade lidere u Bosni i Hercegovini dok je peta generacija završila dvogodišnji program.

Ustupljena fotografija

Akademija za mlade lidere u civilnom društvu ponudila je nekoliko modula: Aktivizam; Lični razvoj; Ekonomski razvoj; Društvena istraživanja; Inovacije i društvo; Medijska pismenost; Društvo kultura, religija i politika; Dekonstrukcija vremena; Politički razvoj; Kritičko čitanje i pisanje te Socijalne i komunikacijske vještine.

Nakon pohađanja ovih modula polaznici su stekli znanje o navedenim temama te su uspjeli razumjeti osnove političkog, ekonomskog i medijskog sistema u BiH kao i primjenjivati alate za podršku ličnom razvoju te razvijati metode i korake strateškog planiranja.

Dvogodišnji rad s izuzetnim polaznicima bit će „krunisan“ 24.05.2024. u 15h u Tershouse-u u Sarajevu kada će Faris, Andrej, Aleksandra, Nedžma, Jelena, Đorđe, Ema, Adna, Iman, Nudžejma, Irma, Armela, Din, Emina, Anur, Almina, Merima i Aldin dobiti diplome o uspješnom završetku programa Akademije za mlade lidere u civilnom društvu.

“Ovo je generacija koja je svojim izvrsnim učesnicima pospješila i doprinijela razvoju programa za mlade lidere u civilnom društvu. Čast nam je što ćemo imati priliku predstaviti ove mlade ljude te vas ovim putem pozivamo da uveličate naše slavlje svojim prisustvom”, istakli su iz Fondacije SHL.

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI
“Vrijeme koje sam provela u Mostaru je bilo najintenzivnije vrijeme mog života. Mostar, BiH i cijela regija u mom srcu imaju posebno mjesto. Nikada neću...