Lanice carice: Lana Pudar osvojila srebro na Svjetskom kupu u Budimpešti

Sjajna bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar je nastavila nizati uspjehe osvojivši srebro na Svjetskom kupu u Budimpešti.

Pudar je do nove medalje u svojoj bogatoj kolekciji stigla osvojivši drugo mjesto u utrci na 200 metara delfin na Svjetskom kupu u Budimpešti.

Bh. sirena je do ovog uspjeha stigla ostvarivši vrijeme 2:08.19. Kineskinja Zhang Yufei je opravdala ulogu apsolutne favoritkinje i na superioran način je osvojila zlatnu medalju, te je oborila rekord Svjetskog kupa s vremenom 2:05.65.

Yufei je bila brža od Lane za dvije i po sekunde, a bh. sirena je trećeplasiranu Boglarku Kapas iza sebe ostavila za više od dvije sekunde.

U finalu su se takmičile i Anja Crevar, Ana Monteiro, Dalma Sebestyen, Mira Miszlai i Glenda Abonyi-Toth.

Lana će već sutra ujutro ponovo u bazen kada će se takmičiti u kvalifikacijama na 50 metara delfin i nadamo se finalu u popodnevnim satima, a potom će i u nedjelju nastupiti u disciplini 100 metara delfin.

Klix.ba

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Amer Bahtijar

Amer Bahtijar

Ovdje ide kratka biografija ako želite...
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI
Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u katarskoj Dohi i tako ostvarila najveći...
Tačno.net donosi ličnosti i događaje, i one najbolje i one najgore, u godini kojoj brojimo zadnje dane. Ko su ljudi i događaji o kojima smo...