Bilo jednom u Hrvatskoj: ‘Zla maćeha i vod podbuhlih patuljaka’

Kad je lovac Đakić zadihan stao pred nju, kraljica mu reče: "U subotu u Policijskoj akademiji sazovi tristo predsjednika ogranaka sedamnaest nacionalnih braniteljskih udruga, smisli neki razlog i nalovi mi ih!". "G... Gje dje..." zamuca zabezeknuti lovac Đakić, nalik nekom pijancu

“Ogledalce, ogledalce”, pitala je zla maćeha, “tko je nezahvalnim braniteljima omogućio respektabilne mirovine?”

“Ti, kraljice”, odgovorilo je ogledalo, “ali ne smiješ to tako glasno govoriti, čut će te ostali kmetovi u kraljevstvu, pa bi se i oni mogli pobuniti, jer njima ništa nisi omogućila!”

Bijesna kraljica poželi razbiti drsko ogledalo, ali ipak se suzdrži i vrati broš od bijelog zlata na prsa. “Pozovite mi lovca Đakića!!!” zapovijedi bijesnim glasom.

Kad je lovac Đakić zadihan stao pred nju, kraljica mu reče: “U subotu u Policijskoj akademiji sazovi tristo predsjednika ogranaka sedamnaest nacionalnih braniteljskih udruga, smisli neki razlog i nalovi mi ih!”

“G… Gje dje…” zamuca zabezeknuti lovac Đakić, nalik nekom pijancu, “Gdje je Policijska akademija? Ja znam samo onu američku, iz videoteke. Ima ih pet, šest, al meni je najbolje kad onom kapetanu, satniku pardon, kad njemu zalijepe…”.

“U Aveniji Gojka Šuška”, ledenim ga glasom prekine kraljica. “U Dubravi, daleko, daleko od Trga bana Jelačića. Jesi li me razumio? A kao potvrdu da si ih okupio donijet ćeš mi njihove odreske…”

“Molim?!?”

“Njihove odreske od zadnje mirovine, glupane, pusti me da završim misao! Bogato ću nagraditi i tebe i njih, ako se tada i tamo okupite. Hajde, gubi se sad!”.

Lovac Đakić hitro se, povinutih pleća, natraške povuče iz sobe, a kraljica se nanovo obrati svom ogledalu:

“Ogledalo, ogledalce moje, nisam li se baš lijepo dosjetila?”

“Jesi, kraljice”, otpovrne zrcalo, “ali još su se ljepše dosjetili oni koji su u isto vrijeme na Trg bana Jelačića dozvali i Thompsona i ribare”.

“Koga?!”

“Thompsona, kraljice. Šutljivog crnog viteza s mačem. I ribare koji govore latinski da ih ceo svet razume. I limara koji je predsjednik sindikata poljoprivrednika. Oni su veće atrakcije za publiku, moja kraljice, nego lovac Đakić.”

“E, neće majci!” bijesno zaprijeti vladarica.

“Maćehi, kraljice”, ispravi je zrcalo sekundu prije no što se, pogođeno brošem točno po sredini, rasulo u četiristotinjak tisuća krhotina, položivši tako i svoj život na oltar kraljevstva. Čiča-miča, gotova je priča

nacional.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI
Više je u Splitu ostalo ruševina iza HDZ-a nego iza savezničkog bombardiranja, pošto su saveznici bombizavali grad par dana, a HDZ se nije gasija par...
Čisti i djevičansko netaknuti Tuđman od bronce na delti Pothodnika i inkartani i dijaboličansko ispišani Smoje iz ljevaonice pred plićakom Veloga Varoša, egzaktni su pokazatelj...
Zagrebački proračun za sljedeću godinu vrijedan je 2,532 milijarde eura, što je više od svih proračuna lokalne/regionalne samouprave u RH zajedno. Gradonačelnik Tomislav Tomašević tu...
Povijest se ponavlja i ona je prošlost koja uvijek uđe na druga vrata u naš život. Kao i kukavice, naravno....