Engleska Torresova minuta na terenu Chelseu košta – 610.000 kuna!

Englezi se zabavljaju na račun najskupljeg igrača na Otoku, Chelseinog napadača Fernanda Torresa.

Tako su izračunali da je Chelseu svaka Španjolčeva minuta provedena na terenu stajala 75.000 funta, ili u nama poznatijoj valuti – 610.000 kuna!

Do tog su broja došli podijelivši iznos odštete Liverpoolu (50 milijuna funta) i njegove dosadašnje plaće, a prima 180.000 funta tjedno, sa brojem minuta provedenih na terenu.

Tako ispada da jedna utakmica u kojoj Torres igra svih 90 minuta, Chelseu košta 6,73 milijuna funta. Ili, 730.000 funta više nego što je Manchester United platio odštetu za novo čudo od igrača – Meksikanca Javiera Hernandeza Chicharita.

Nakon što je “pojačao” londonski klub u siječnju, došavši iz Liverpoola, Torres u 11 utakmica nije zatresao mrežu, niti upisao asistenciju za pogodak.

Poigrali su se engleski mediji s još jednim podatkom. 50 milijuna funta vrijedno pojačanje pretrčalo je na utakmici s Manchester Unitedom 5112 metara, dok je vratar Manchestera Edvin van der Sar “prešao” 5176 metara! Sramotna statistika za Torresa, čak i ako se uzme u obzir da je igrao samo prvih 45 minuta.

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI