Nermin Nikšić preuzeo Velež

Navijači mogu biti zadovljni ishodom skupštine

Sinoć je održana dugo očekivana sjednica skupština Veleža. Glavna vijest sa skupštine je da Velež preuzima Nermin Nikšić.Kandidat za federalnog premijera i jedan on najmoćnih političara u BIH preuzeo je brigu o Veležu. Nikšiću ovo nije ovo prvi dolazak u Velež  ali prvi put je bio kao kadar opozicione stranke a sada u klub dolazi kao kandidat za federalnog  premijera.
U upravni odbor ušao je i Ahmed Dzubur miljenik navijača koji bi nakon skupštine mogli prekinuti bojkot.Uz Dzubura tu je još i Zoran Perić šef lokalnog Sdp koji bi trebao biti desna ruka Nerminu  Nikšiću .Ostali članovi upravnog odbora su poprilični anonimusi i samo popunjavaju broj članova upravnog odbora.Ni jedan istaknuti član Sda nije ušao u upravni odbor što i nije iznenađenje jer ova stranka je digla ruke od Veleža nakon povratka petokrake.Iz kluba je  zvanično otišao  Mili Huseinagić kadar propale SBIH kojeg stranačke kolege optužuju da je upropastio i stranku.Glavni krivac za stanje u kojem se nalazi  Velež po mišljenju navijača je  Samir Ćemalović koji je na skupštini negirao svoju krivicu u upletenost u mutne poslove također nije zvanično u upravi kluba.
Navijači mogu biti zadovoljni ishodom skupštine jer klub preuzima najuticajni političar iz hercegovine. Mnogo je posla pred Nikšićem i saradnicima. Hitno se mora imenovati novi šef struke , dovesti minimalno pet ozbiljnih pojačanja i naći sredstva za ozbiljne pripreme.
To su stvari koje uprava mora uraditi hitno a podugačak je spisak problema koji se moraju riješiti. Hitno imenovati ozbiljnog trenera za direktora omladinske škole i stvaranje uslova za rad te škole. Jasno definisanja dugoročne strategije klub gdje je prioritet sačuvanje Veleža kao ljevičarskog kluba ,dobra saradnja sa lokalnim klubovima u cijeloj državi gdje bi Velež mogao uzimati talente ,to se naročito odnosi na rejon hercegovine . Gradnja stadiona u Sjevernom logoru treba početi što prije jer to znači povratak Veleža u Mostar. Priču o stadionu treba dići na nivo države jer je Velež jedina izbjeglica kojoj je zvanično zabranjen povratak.
Nermin Nikšić nije vanzemaljac i ne može sam ovo sve uraditi ,potrebna mu je podrška svih Veležovih navijača.Pun stadion na proljeće biće najbolja podrška klubu.
Na kraju treba čestitati navijačima Veleža koji su još jednom spriječili propadanje kluba rizikujući time i vlastitu bezbjednost.

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI
„Nama ubice hodaju gradom. Čovjeka koji mi je ubio majku i oca ja svaki dan vidim na ulici. Rad policije i tužilaštva je sramotan i...
U njemu prepoznajemo onaj slatki perverzni san izvršilaca zločina o tome kakav će izgledati svijet kada nestanu “Drugi”, kada izbrišemo njihova obilježja i očistimo prostor...
Aktivisti upozoravaju i na curenje iscjedaka u deponiji, koji odlaze u podzemne vode, čime dolazi do zagađenja pitke vode. Članovi Udruženja „Jer nas se tiče“...
Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) izuzima dokumentaciju sa više privatnih univerziteta u Mostaru zbog navodnih nezakonitosti sa izdavanjima diploma....