Pucnjava u školi kod Tuzle, ima povrijeđenih

Foto: Stringer/Pixsell

Malodobni učenik pucao je u srijedu, 14. juna, u Osnovnoj školi u Lukavcu kod Tuzle, potvrdio je načelnik Lukavca Edin Delić.

Delić je saopćio da ima povrijeđenih osoba.

“Među njima nema djece te molim roditelje da obuzdamo paniku. Počinilac je maloljetno dijete i odmah je uhapšen. Težak dan”,naveo je Delić na Facebooku.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) su saopćili da je pucnjava u školi prijavljena oko 9.00 sati.

“Lica povrijeđena u jutrošnjoj pucnjavi u Osnovnoj školi Lukavac Grad prevezena su u Univerzitetski klinički centar (UKC) Tuzla”, kazali su iz MUP-a TK.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla su saopćili da je pacijent inicijala O.N. hospitaliziran u UKC Tuzla zbog ustrelne povrede vrata.

“Pacijent je intubiran i u toku je operativni zahvat”, naveli su iz UKC Tuzla.

RSE

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI
Svi su bili smješteni u hotelu “Mellain”. Moglo se svašta uraditi sa tolikim novcem. Recimo, podržati odlazak na izlete i ekskurzije djece koja to sebi...
Nelegalna gradnja u naseljima Mejdan i Mosnik počinje u petak popodne, a preko vikenda se nešto ozida. Kad počne radna sedmica samo se konstatira stanje...
Kao glasač SDP-a, drugovi, moram reći – ovo nije u redu! Vaši vjerni glasači vas cijene zbog ustrajnosti u principima, ma koliko isti bili napadani...