Radnici Širbegovića stigli iz Tripolija: Ogromne gužve, najteže probiti se do aerodroma

"Mi znamo da je na aerodromu haos, da je na jednom malom aerodromu, koji može primiti 4.000-5.000 ljudi, nalazi 30.000 do 40.000 ljudi", kazao je pomoćnik ministra vanjskih poslova BiH

Zbog vremenskih neprilika na aerodromu u Tripoliju jučer je odgođen let iz tog libijskog grada prema Sarajevu, ali i drugim destinacijama, kazao je pomoćnik ministra vanjskih poslova BiH za međunarodnopravne i konzularne poslove i vođa Tima za krizne situacije u MVP-u Zoran Perković. Taj let bi trebao biti organizovan danas u 7 sati, što znači da bi do 9 sati avion trebao poletjeti za BiH.

“Mi znamo da je na aerodromu haos, da je na jednom malom aerodromu, koji može primiti 4.000-5.000 ljudi, nalazi 30.000 do 40.000 ljudi. Znamo da su to vanredne okolnosti s kojima se libijske vlasti do sada nisu suočavale, a ako svemu tome dodate činjenicu da je oluja nad Tripolijem, onda su to vjerovatno razlozi zašto je došlo do prolongiranja leta”, riječi su Perkovića.

Avionom “Austria Airlinesa” do Beča, a potom redovnim letom do Sarajeva su uspjela sletjeti tri uposlenika kompanije “Širbegović”, Muhidin Alibegović, Asmir Krajinić i Aldin Sinanović.

Alibegović je ispričao da je do trenutka kad su krenuli iz Tripolija tamo bilo mirno, te da je najveći problem probiti se do samog aerodroma, jer tu vladaju najveće gužve, po njegovim procjenama i do 50.000 ljudi.

Pogledajte VIDEO

sarajevo-x.com

 

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI