Zmajevi“ na okupu ,danas dolazi Rahimić

Mi moramo dobiti tu utakmicu ako želimo da se kvalifikujemo ili učestvujemo u baražu. Neugodni jesu i moramo ih respektovati, ali imamo bolji tim i uz stopostotni doprinos naše reprezentacije možemo doći do pobjede

Reprezentativci nogometne selekcije Bosne i Hercegovine,  okupili su se u hotelu „Hercegovina“ na Ilidži te su na taj način i zvanično počele pripreme za utakmicu sa Rumunima koja se igra u subotu, 26. marta, u Zenici na stadionu Bulino polje.

Prvoj prozivci su prisustvovali gotovo svi igrači, a jedini fudbaler koji danas stiže  u glavni grad stiže član moskovskog CSKA, Elvir Rahimić.

Jedan od prvih koji je došao na okupljanje je igrač poljskog Lecha, veznjak Semir Štilić. Bivši igrač sarajevskog Željezničara je svjestan da Rumuni nisu na nivou prijašnjih rezultata, ali mogu biti opasni.
„Mi moramo da se skoncentrišemo na naše igre u subotu i ako odigramo onako kako znamo, milsim da neće biti problema, imamo kvalitetnije pojedince od njih, mislim da ćemo ih savladati.“, rekao je Štlić.

Muhamed Subašić, jedan od dvojice igrača iz domaćeg prvenstva, odbrambeni igrač Olimpica, je oprezan i priželjkuje pobjedu.
„Mi moramo dobiti tu utakmicu ako želimo da se kvalifikujemo ili učestvujemo u baražu. Neugodni jesu i moramo ih respektovati, ali imamo bolji tim i uz stopostotni doprinos naše reprezentacije možemo doći do pobjede.“, izjavio je Subašić.

Napadač solunskog PAOK-a, Zlatan Muslimović, uoči dvoboja naše i rumunske reprezentacije, zračio je optimizmom.
“Ovo je za nas ključna utakmica. Protiv sebe imamo veoma teškog protivnika. Sa Rumunima smo u prošlosti imali veoma negativna iskustva. Međutim, mislim da je vrijeme da prekinemo tu tradiciju. Na svojoj strani imamo i prednost domaćeg terena i naše vjerne navijače, pred kojima ćemo se dodatno potruditi da odigramo dobro i upišemo pobjedu”, dodao je Muslimović.

Svi reprezentativci se osjećaju dobro i zdravo, a na lakšu povredu jedino se žalio Kenan Hasagić. Prema najavama, naš prvi golman bit će spreman za susret.

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI