Kako društveni mediji utječu na usvajanje kućnih ljubimaca

Foto: šg

Internet, a posebno društveni mediji, igra sve veću ulogu u našem svakodnevnom životu, uključujući i način na koji usvajamo kućne ljubimce. Platforme poput Instagrama, Facebooka i TikToka postale su ključne u povezivanju skloništa za životinje, spasilačkih organizacija i potencijalnih vlasnika kućnih ljubimaca.

Izloženost i svijest

Društveni mediji pružaju skloništima za životinje i spasilačkim organizacijama mogućnost da izlože širu publiku životinjama koje čekaju usvajanje. Ove platforme omogućavaju potencijalnim vlasnicima da upoznaju ove životinje, prate njihov napredak i čak steknu osjećaj povezanosti prije nego što se odluče za usvajanje. Također, pomažu u podizanju svijesti o problemima poput zlostavljanja životinja i prenapučenosti skloništa.

‘Viral’ usvajanje

U doba društvenih medija, životinje mogu postati viralne zvijezde preko noći. Slike ili videi simpatičnih, smiješnih ili jedinstvenih životinja često se dijele na društvenim mrežama, povećavajući šanse za njihovo usvajanje. Takvi postovi mogu potaknuti ljude da razmisle o usvajanju kućnog ljubimca, čak i ako to prethodno nisu razmatrali.

Promjena percepcije

Društveni mediji također igraju ulogu u promjeni percepcije o usvajanju kućnih ljubimaca. Kroz priče o uspješnom usvajanju, životinjama iz skloništa može se promijeniti reputacija i one se mogu prikazati kao ljubazne, zahvalne i sposobne za pružanje iste ljubavi kao i životinje kupljene od uzgajivača.

Iako društveni mediji nisu bez izazova, njihova uloga u povećanju svijesti i promicanju usvajanja kućnih ljubimaca ne može se zanemariti. Kroz izloženost, ‘viral’ usvajanje i promjenu percepcije, društveni mediji igraju ključnu ulogu u oblikovanju trendova usvajanja kućnih ljubimaca. Kao što se sve više ljudi okreće društvenim mrežama u potrazi za svojim novim četveronožnim prijateljem, očekuje se da će ovaj trend nastaviti rasti.

Index.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI
Poznato je da je Goražde jedan od rijetkih gradova u BiH koji ima savremeni azil za pse, kao i da Grad izdvaja sredstva na ime...