Oznaka aleksandar vučić

Silovanje Voltairea

Usred patriotskog meteža ukazuje se Aleksandar Vučić da na otvorenoj sceni, na radost zapjenjene svjetine, silom naguzi Voltairea. Poruka unilateralnog snošaja otprilike glasi: Protivim se tome da Dinka Gruhonjića pogodi metak što sam ga upravo ispalio u smjeru njegovih grudi!

Crni Sneško Belić u mom sokaku

Istrčavši iz davoske zbornice planetarnih političara, u snežnu belinu, u odelu u kome je ličio na pogrebnog činovnika, Aleksandar Vučić ozbiljan je kao spasilac srpskog sveta, ma gde bio, i radostan kao otac napravio sneška Belića sinu. Tako je ugrejao hladna srca sunarodnika i obradovao naslednika. Izgledao je kao bogojavljenska preteča i ta slika brzo se uselila u novine i TV-ekrane.

Opozvati predsednika ili menjati Ustav

Imajući u vidu odredbe Ustava, dužnosti predsednika Republike i njegovo ponašanje u javnom i službenom životu i to što vrlo često posećuje Patrijarha Srpske pravoslavne crkve, videli smo u štampi i kako ljubi ruku patrijarha, a crkva i država odvojene su jedna od druge, dovodi me do misli da je vreme za odluku: da li da se promeni Ustav ili da se pokrene postupak za opoziv predsednika.

Zašto je Vučić najveće zlo za Srbiju i region

To je političar koji ne zna ništa drugo da radi doli da ponižava, zlostavlja, uništava, otima, razara, prisiljava, maltretira, izaziva zlu krv, pravi raskole i sukobe, kako u Srbiji tako i u susedstvu. Njemu je mir duboko stran, a agresija jedini oblik komunikacije sa svetom. Zato je Vučić najveće zlo za Srbiju i region. Dok je on na vlasti, nema stabilnosti na Balkanu.

Cementiranje vlasti

U još nepovoljnijim vanjskim i unutarnjim okolnostima nego lani u proljeće, kad joj je na izborima znatnije opala podrška birača, Vučićeva stranka vratila je sve što je tada izgubila i dobila šansu da samostalno upravlja zemljom do sljedećih redovnih ili izvanrednih izbora

Da li opozicija želi da pobedi Vučića?

Već četvrt veka većina političara u Srbiji priča – laže – da je Kosovo deo Srbije. Četvrt veka guraju rat, zločine i kapitulaciju pod tepih. Četvrt veka mi glasamo za manje zlo.

Dan žalosti

Ako je i vama u računici ispalo da Vučićeva Srbija zvanično tuguje za četvoricom ubica i terorista, to je zato što u matematici nema metafora, hiperbola i prenesenih značenja. Zgodno se tako udesila i usporedba sa poslednjim danom žalosti u Srbiji, 5. maja, kad je ista Vučićeva privatna Vlada proglasila trodnevnu žalost zbog dva masovna ubistva