Oznaka Sjedinjene Americke Drzave

Revolucija u američkoj spoljnoj politici

Kao najstarija i najmoćnija demokratija na svetu, moramo shvatiti da izvor snage naše zemlje nisu ni finansijsko bogatstvo ni vojna moć, već slobodarske i demokratske vrednosti. Veliki izazovi našeg doba, od klimatskih promena do globalnih pandemija, zahtevaju da se okrenemo saradnji, solidarnosti i kolektivnom delovanju, a ne militarizmu.

Trol lista

Rolling Stonesi, Smithsi, Linkin Park, "Eye of the Tiger" – izbor glazbe na Trumpovim predizbornim skupovima najpreciznije je opisati kao "trolanje", ali i mig njegovim podržavateljima da je itekako svjestan ironičnih implikacija svojih postupaka

Blinken u Jeruzalemu

Jedino sloboda Palestinaca, njihov ravnopravni položaj – sloboda koja se ukratko definira kao “jedan čovjek, jedan glas" – može riješiti problem budućih napada i konflikata.

Uspjeh američkih radnika

Ponovno otvaranje tvornice u Belvidereu samo je jedna od stavki koje su predstavnici UAW-a uspješno ispregovarali s upravama Velike trojke iz Detroita – General Motorsa, Forda i Stellantisa (bivšeg Chryslera)

Štrajk u autoindustriji SAD s političkim posljedicama

Radnici sindikata u autoindustriji koji su u štrajku u više od 20 američkih saveznih država, traže od tri najveća američka proizvođača automobila povećanje plata od 40 posto u naredne četiri godine, ukazujući na ogromnu dobit kompanija i visoke plate izvršnih direktora.

Ekonomija zelene tranzicije

Ako nas klimatske promene pre toga ne istrebe, siguran sam da će Evropa na kraju pronaći rešenje. Ne znam kada i kako će to učiniti. Ali znam da ovog trenutka rizikujemo da jednu ili više generacija Evropljana osudimo na sudbinu ekonomskog propadanja.