Oznaka Ukrajina

Posljednji Gal

Milijarde eura pomoći EU Ukrajini premijer Mađarske, Viktor Orban, nije mogao zaustaviti. Međutim njemu se vjerovatno ionako radilo o nečemu drugomu.

Ukrajinska demokratija u mraku

Legenda kaže da je ukrajinska Revolucija dostojanstva započela jednom objavom na Fejsbuku. U jesen 2013, kada se predsednik Viktor Janukovič povukao iz sporazuma koji je trebalo da produbi odnose Ukrajine i Evropske unije, istraživački novinar Mustafa Najem napisao je post u kom je pozvao ljude da se okupe na Trgu nezavisnosti, u centru Kijeva.

GDJE SU MILIONI EURA: Ukrajina od kupca Vitezita traži neisporučeno naoružanje

Firma „WDG Promet“, inače kupac imovine Vitezita u stečaju, nije Ministarstvu odbrane Ukrajine isporučila ugovorene količine granata, za što im je u decembru prošle godine izvršena avansna uplata od 3,2 miliona eura. Granata pak i dalje nema, ali ni povrata novca. A novca nema jer „WDG Promet“ tvrdi da im je uplaćeni avans navodno neko ukrao sa računa!? A suma odgovara onoj uplaćenoj za Vitezit.

Ukrajinski lakmus papir

Biden i Putin – foto: VCG Mirotvoran svijet nije veslo sisao, a nije nepoznata ni američka praksa sile i nepravde nametanjem tzv. unipolarnoga svjetskog poretka, kojim će dominirati Uncle Sam, pa rješenje te kvadrature kruga tek čeka svoj epilog. Stari…

Prva linija propagande

Photo by Terje Sollie “Tinjajući sukob” ukrajinske vlade i novinara eskalirao je posljednjih mjeseci nizom slučajeva u kojima je ukrajinska sigurnosna služba zastrašivala i ispitivala novinare uz optužbe za špijunažu i pokušaje prisiljavanja da se podvrgnu detektoru laži. Brojnim novinarima…