Plesna predstava „Mediteran” otvara Jadranski festival igre u Budvi

Foto: Aleksandar Jaredić

Premijernim izvođenjem baletske predstave „Mediteran”, Crnogorskog baletskog ansambla Muzičkog centra Crne Gore, u petak 9. juna, s početkom u 21.00 čas svečano će biti otvoren Jadranski festival igre – Budva 2023.

Koreografiju za predstavu je uradila Saša Evtimova, režiju potpisuje Aleksandar Vujović, a autorsku muziku su uradili Srđan Bulatović i Darko Nikčević. Video dizajn Siniša Radulović, a asistent koreografa je Ksenija Sinđić.

Članice Crnogorskog ansambla Muzičkog centra Crne Gore Ksenija Sinđić, Angela Mihova, Marija Boljević, Kristina Mrkić i Staša Šćepanović predstaviće se publici drugom plesnom produkcijom od kada je osnovan baletski ansambl u Podgorici.

Crnogorski baletski ansambl Muzičkog centra Crne Gore osnovan je 2022. godine na inicijativu direktorke Isidore Damjanović s idejom pokretanja prve profesionalne baletske trupe pri ovoj instituciji, kada je i izvedna prva plesna predstava „Tre Sorelle“ koreografa Aleksandra Ilića u režiji Aleksandra Nikolića, publici poznatog autorskog dvojca.

Premijerno izvođenje predstave „Mediteran“ u Podgorici je zakazano dan kasnije 10. juna na sceni Muzičkog centra Crne Gore s početkom u 20.00 časova, a publika u Sarajevu će imati priliku da pogleda predstavu 24. juna u okviru festivala „Dani savremenog plesa – ujedinjeni kroz ples“ na poziv producentkinje Nataše Hajdarević i Udruženja za afirmaciju baletne umjetnosti i savremenog plesa “Živimo balet” iz Bosne i Hercegovine.

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI