Lagumdzija: Formiraćemo vlast bez dva Hdz-a

Tihić, Čović i Ljubić imaju šta da razgovaraju, a uz dužno poštovanje SDP ne prihvata bilo kakve dogovore koji će krenuti od toga da potpisnici platforme ne stoje iza svog projekta", rekao je

Predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija izjavio je danas da SDP ne prihvata koaliciju o raspodjeli fotelja po principu dvije bošnjačke, dvije hrvatske i dvije srpske stranke i potvrdio da će potpisnice platforme uskoro krenuti u formiranje vlasti u Federaciji BiH “bez obzira na blokade” HDZ-a i HDZ-a 1990.

        Lagumdžija je rekao da je SPD spreman da razgovara, ako predsjednici SDA Sulejman Tihić, HDZ-a BiH Dragan Čović i HDZ-a 1990 Božo Ljubić žele da razgovaraju o platformi koju su potpisale SDP, SDA, HSP i Narodna stranka “Radom za boljitak”.

        “Ukoliko bilo ko želi da pravi koaliciju o raspodjeli fotelja po principu dvije bošnjačke, dvije hrvatske i dvije srpske stranke onda je to bez SDP-a, jer smo mi i hrvatska i bošnjačka i srpska stranka”, rekao je Lagumdžija u Mostaru, gdje se sastao sa Tihićem, predsjednikom HSP-a Zvonkom Jurišićem i predsjednikom Narodne stranke “Radom za boljitak” Mladenom Ivankovićem-Lijanovićem.

        Tihić se nakon ovog sastanka susreo sa Čovićem i Ljubićem, a Lagumdžija je rekao novinarima da ovom razgovoru ne prisustvuje, jer je “za SDP jedini pravi projekat platforma četiri stranke”.

        “Tihić, Čović i Ljubić imaju šta da razgovaraju, a uz dužno poštovanje SDP ne prihvata bilo kakve dogovore koji će krenuti od toga da potpisnici platforme ne stoje iza svog projekta”, rekao je Lagumdžija.

        On je ponovio da je neprihvatljivo što dva HDZ-a u Federaciji BiH i dalje blokiraju uspostavljanje vlasti.

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI
Cijene kvadrata stana lete u visine i konačno se možemo pohvaliti da je i kod nas kapitalizam toliko ojačao da među nama žive ljudi koji...