Ovo je pet najumiljatijih pasmina mačaka

Foto: Arhiv

Mačke su iznimno popularni kućni ljubimci zbog svoje neovisne, ljubazne i umiljate naravi. Postoji mnogo pasmina mačaka, a neke su posebno poznate po svojoj umiljatosti. Ovo je pet najumiljatijih pasmina mačaka, piše Index.hr.

Perzijska mačka

Perzijske mačke poznate su po svojoj dugoj i luksuznoj dlaci te nježnom karakteru. One su prave kraljice umiljatosti i vole biti u krilu svojih vlasnika. Njihova smirena narav čini ih savršenim suputnicima za opuštanje i maženje.

Maine coon

Maine coon mačke poznate su po svojoj veličini, ali i iznimno umiljatoj naravi. Iako su fizički impresivne, iznimno su nježne prema svojim vlasnicima i vole biti uključene u obiteljske aktivnosti.

Ragdoll

Ragdoll mačke poznate su po svojoj “lomljivoj” naravi jer se često opuste i “objese” kada ih podignete, baš poput lutke. One su iznimno umiljate i vole pažnju svojih vlasnika.

Škotski fold

Škotski fold poznat je po svojim preklopljenim ušima i nježnoj naravi. Ove mačke vole biti u blizini svojih ljudi i često će zaroniti u krilo kako bi dobile dozu pažnje.

Sijamska mačka

Sijamske mačke imaju izražen karakter i često su prave maze. Iako mogu biti glasne, također su izrazito privržene svojim vlasnicima i vole biti u centru pažnje.

Svaka od ovih pasmina ima jedinstvene osobine, ali jedna zajednička crta koja ih povezuje je njihova umiljatost i spremnost da pruže bezuvjetnu ljubav svojim vlasnicima. Ako tražite mačku koja će biti nježna i privržena, razmislite o jednoj od ovih prekrasnih pasmina.

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI