Oznaka Prijedor

Courts ‘put out fires’ in fire stations

The Basic Court in Prijedor has issued a judgment obliging the City of Prijedor, specifically the Territorial Fire and Rescue Unit, to pay 48,200 BAM for non-material damage to firefighter S.B., who was seriously injured ten years ago while extinguishing a fire, eTrafika reports.

Refik Hodžić: Trebalo je pobiti puno ljudi i proliti more nevine krvi da se korijeni bratstva i jedinstva do kraja sasijeku

"Pisao sam iz unutrašnje potrebe i ne bi mi bilo teško podnijeti ni najžešće negativne kritike, jer ja sam svoju rabotu obavio i donekle ugasio tu vatru. Ali lagao bih kad bih rekao da nisam presretan zbog toga što je knjiga prošla test prvo kod mojih komšija i drugih Prijedorčana, kod onih do čijeg mišljenja mi je najviše stalo, a potom i kod šire čitalačke publike. Sretan sam što sam uspio, čini se, u zadatku koji su pred pisca postavili Baldwin i Ćopić."

Koliko gadosti?

Ali da, i u esencijalnom se zlu nađe neke poetske pravde, pa se bijedni politički dramolet i zloupotreba žrtve razgolila dočim se javila Bošnjakinja Nermina Mujkić te kazala kako je na fotografiji njena majka, do nje mali sin, a ona je to dijete u naručju, i nisu bježali iz Hrvatske, nego su pred srpskim ubojicama bježali iz Žepe, malo nakon što je u obližnjoj Srebrenici pobijeno više od osam tisuća Bošnjaka.

“Niskogradnja – Marjanović” absolute monopolist of Prijedor’s procurements

Among the numerous contracts awarded to “Niskogradnja-Marjanović” through tenders in Prijedor, the construction of the City Stadium is particularly controversial. It took more than a year for the Football Association of Bosnia and Herzegovina to take over the facility. Marjanović had previously obtained a contract for the exploitation of non-metals in the “Ljubija” Iron Ore Mine.