Oznaka sda

Blues for Allah

Čini se da ovi "moderniji" koji su vidjeli nešto svijeta, poput Hadžidedića, samo utvrđuju pazar onih "pravovjernih" tako što pakuju u celofan gotovo iste ideje o sveopštoj antimuslimanskoj zavjeri i prodaju je u novom svjetlu kao savremenu inačicu. Zahiragić u farmerkama.

Jesu li Trojku izabrali Dodik i Čović kao što su SDA nametnuli Ćosić i Krajačić?

Jasno je bilo nakon prošlih izbora da je Stranka demokratske akcije izgubila i politički legitimitet i moralni integritet za participiranje u bilo kakvom ozbiljnom obnašanju vlasti. Vrijeme će uskoro pokazati da je federalna Trojka od strane Dodika i Čovića procijenjena kao „slabija“ karika čak i od tako destruirane i bespomoćne SDA!? Odnosno, da su sada oni omiljeni, pažljivo odabrani partneri-protivnici.

Kako je Zukorlić ostavio Bošnjake u amanet Konakoviću

Ključna ograničenja Konakovićeve taktike leže u činjenici da je Zukorlić dovoljno mrtav, da nije u mogućnosti potvrditi ili opovrgnuti Konakovićevu tvrdnju o njihovom bliskom prijateljstvu. Ovaj potez sugerira Konakovićevu osjetljivost na nedostatak vlastitog autoriteta među Bošnjacima te pokušaj kompenzacije, koristeći ugled rahmetli lidera, koji, iako vispren, obrazovan i elokventan, također nije bio imun na političke greške, pa čak i na vrlo nesmotrene poteze, koji su samo išli naruku separatističkim težnjama dijela rukovodstva bosanskih Srba, a posebno Miloradu Dodiku.

Batinaši

Tri su pretpostavke antiintelektualizma – mediji, demokratija i internet. Umberto Eko je pisao da internet dovodi do invazije imbecila, svjedočim da se to najbolje vidi u našoj twitter zajednici. Pitanje je dana kada će internetski batinaši SFF-a umjesto tastature uzeti stvarne palice. A tada više nema potrebe za filmom, drugi su prioriteti.

Za sigurnu Meliku Mahmutbegović: Policija sedam godina čuva prazan privatni stan potpredsjednice FBiH

Prema procjenama, nešto više od 700.000 KM budžetskih sredstava do sada je potrošeno na obezbjeđenje privatnog stana potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović na adresi Skenderija 18. Ironično, nekretninu koja nije prijavljena u zvaničnom imovinskom kartonu, a u kojoj niko ne boravi, policija čuva 24 sata bez obzira na podatak da potpredsjednica FBIH već sedam godina koristi službeni stan Vlade FBiH.

SDA u službi UZP-a: BH Pošta dodijelila milionske tendere firmi u vlasništvu supruge ratnog zločinca Jadranka Prlića

Uprava BH Pošte na čelu sa istaknutim članom SDA stranke Mirsadom Mujićem u periodu od 2016. godine do danas dodijelila je tendere u vrijednosti 4 miliona i 792 hiljade KM firmi Optima IT Mostar. Ova firma u vlasništvu je kompanije Maxima IST-e čiji su osnivači Ankica Prlić supruga presuđenog ratnog zločinca Jadranka Prlića te Neven Tomić nekadašnji ministar u vladi Herceg Bosne.