Trump u govoru rekao kako je jedini koji može pobijediti na izborima 2024.

Foto: IAN HALPERIN/NEWSCOM/ARHIV

Republikanski kandidati za predsjednika Sjedinjenih Država u petak, 28. jula prvi put su se okupili na pozornici u saveznoj državi Iowa.

Glavni suparnici, Donald Trump i Ron DeSantis, dominirali su godišnjom proslavom republikanaca pod nazivom Lincoln Dinner.

Svih 13 kandidata imalo je po 10 minuta za govor.

Ankete pokazuju da bivši predsjednik Donald Trump vodi u republikanskoj trci za osvajanje stranačke nominacije i nastavak predsjedničke kampanje.

Trump je okupljenim rekao da je on jedini kandidat koji može pobijediti na izborima 2024. i sugerisao da je to jedini razlog zbog kojeg se suočava s građanskom i krivičnom tužbom.

Prije nekoliko mjeseci Trump je insistirao da će se nastaviti kandidaturu za predsjednika, čak i ako ga pravosudne vlasti osude.

Na večeri je bilo 1.200 ljudi koji imaju veliki uticaj na to ko će osvojiti republikansku nominaciju.

Događaj u petak dolazi dan nakon proširenja optužbe protiv Trumpa zbog načina na koji je postupao s povjerljivim dokumentima nakon što je napustio Bijelu kuću.

Postoji mogućnost podizanja tužbe u Washingtonu, pod sumnjom da je pokušao poništiti rezultat izbora 2020. na kojima je pobijedio sadašnji predsjednik Joe Biden.

RSE

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI